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Question: May professional engineers, contractors, and other non-lawyers, (1) represent
clients in adjudicative or quasi-adjudicative proceedings before zoning boards and
zoning authorities if such proceedings involve the taking of evidence,
examination or cross-examination of witnesses, or the presentation of legal points
and authorities, or (2) give legal advice to such parties?

Answer: (1) No. (2) No.

OPINION

Such activities clearly involve the practice of law under SCR 3.020. Compare KBA U-35
(1981) (prohibiting lay representation before Board of Claims), KBA U-34 (1981) (University
grievance proceedings), KBA U-17 (1977) (Board of Tax Appeals), (KBA U-15 Unemployment
Insurance Commission), KBA U-3 (1962) (Department of Transportation), and KBA v. Henry
Vogt Machine Co., Inc., 416 S.W.2d 727 (1967).

Note to Reader
This unauthorized practice opinion has been formally adopted by the Board of Governors
of the Kentucky Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or
its predecessor rule). Note that the Rule provides in part: “Both informal and formal opinions
shall be advisory only.”



